Hlášení o zvyšování cukernatosti

Hlavní informace

Před zvýšením přirozeného obsahu alkoholu v produktu (tzn. zvýšením cukernatosti) jste jako výrobce povinen tento záměr oznámit Státní zemědělské a potravinářské inspekci. 

Týká se vás to pokud

Máte v úmyslu zvýšit přirozený obsah alkoholu ve vyráběném víně. 

Kdy službu řešit

Kdykoli máte v úmyslu zvýšit přirozený obsah alkoholu ve vyráběném víně. Žádost musí být doručena nejméně 48 hodin před samotným zvyšováním cukernatosti.

Vyřízení služby - elektronicky

Co potřebujete pokud službu řešíte

Vyplněné hlášení dle vzoru zveřejněného na webových stránkách Ministerstva zemědělství.

Kde a jak službu řešit

Hlášení můžete zaslat elektronicky: 

Kolik budete platit

None

Vyřízení služby - osobně

Co potřebujete pokud službu řešíte

Vyplněné hlášení dle vzoru zveřejněného na webových stránkách Ministerstva zemědělství.

Kde a jak službu řešit

Hlášení můžete podat osobně nebo zaslat poštou místně příslušnému inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce. 

Kolik budete platit

None

Doplňující informace

Jaký má služba benefit

Po oznámení můžete zvýšením cukernatosti zvýšit přirozený obsah alkoholu ve víně.

Možnosti odvolání

None

Legislativa

Sankce

None

Časté dotazy

None