Hlavní informace
Před zvýšením přirozeného obsahu alkoholu v produktu (tzn. zvýšením cukernatosti) jste jako výrobce povinen tento záměr oznámit Státní zemědělské a potravinářské inspekci.
Týká se vás to pokud
Máte v úmyslu zvýšit přirozený obsah alkoholu ve vyráběném víně.
Kdy službu řešit
Kdykoli máte v úmyslu zvýšit přirozený obsah alkoholu ve vyráběném víně. Žádost musí být doručena nejméně 48 hodin před samotným zvyšováním cukernatosti.
Vyřízení služby - elektronicky
Co potřebujete pokud službu řešíte
Vyplněné hlášení dle vzoru zveřejněného na webových stránkách Ministerstva zemědělství.
Kde a jak službu řešit
Hlášení můžete zaslat elektronicky:
- na e-mailovou adresu místně příslušného inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce,
- prostřednictvím datové schránky (ID datové schránky: avraiqg).
Kolik budete platit
None
Vyřízení služby - osobně
Co potřebujete pokud službu řešíte
Vyplněné hlášení dle vzoru zveřejněného na webových stránkách Ministerstva zemědělství.
Kde a jak službu řešit
Hlášení můžete podat osobně nebo zaslat poštou místně příslušnému inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Kolik budete platit
None
Doplňující informace
Jaký má služba benefit
Po oznámení můžete zvýšením cukernatosti zvýšit přirozený obsah alkoholu ve víně.
Možnosti odvolání
None
Legislativa
Sankce
None
Časté dotazy
None